Vores vanilje
For os er kvalitet og smag ekstremt vigtigt. Hver vaniljestang er håndplukket og udvalgt med omhu for at sikre den højeste kvalitet.
Gourmet vanilje dyrket af småbønder
For os er kvalitet og smag ekstremt vigtigt. Sammen med vores partnere arbejder vi hver dag for at sikre, at vi kan tilbyde vores kunder vanilje af højeste kvalitet. Hver vaniljestang er håndplukket og udvalgt med omhu for at sikre den højeste kvalitet. Vores vanilje er mørkebrun med glimt af rav og næsten sorte nuancer. Den har en udsøgt aroma og duft med noter af blomme. Vi tilstræber altid et naturligt vanillinindhold på mindst 2% i både vores gourmet og premium vanilje.
Smagen af vanilje
Vanillin er det, der giver vaniljestængerne den dybe, runde aroma og det, der får vores kage og is til at eksplodere med smag. Vanillinen er gemt i skallen af den uforarbejdede vaniljestang. Gennem den omhyggelige og tidskrævende forarbejdning transporteres vanillinen (smagen) fra skallen ind i vaniljekornene, som kan skrabes ud og bruges i køkkenet.
Trives i varmen
Vanilje okideen trives bedst i varmen. Vanilje er en bønneformet frugt, der vokser på en særlig orkidé. Orkidéen er skrøbelig og har brug for støtte og skygge fra andre træer, såsom banan- eller nøddetræer. En positiv gevinst af vaniljeproduktion er derfor øget biodiversitet, fordi dyrkningsmetoden gør det muligt for småbønderne at dyrke flere forskellige afgrøder og dermed tilføje ekstra indtægtskilder.
Vaniljeorkideer har det allerbedst i et varmt og fugtigt klima. Derfor er lande som Madagascar, Mexico, Tahiti, Tanzania og Uganda optimale for vaniljeproduktion. Vi arbejder i Uganda, fordi det giver småbønder en vigtig indtægtskilde. Og naturligvis fordi noget af det bedste vanilje i verden dyrkes i Uganda.