Vores mission
Vi vil forbedre vaniljeindustrien en vaniljestang af gangen. Vaniljeindustrien skal være til gode for dem, der dyrker vaniljen.
Ansvarlig smag
Vore kerneværdier
Ansvar
Kvalitet
Gennemsigtighed
Vaniljens rejse fra jord til bord
Hver vaniljestang er håndplukket og udvalgt med omhu for at sikre den højeste kvalitet. Og inden den når dit køkken, har den været håndteret med omhu for at sikre den bedste kvalitet og smag. Se her vaniljens lange rejse fra jord til bord.
-
Planten befrugtes
Ainatwe B eller en af de andre vaniljebønder, som vi samarbejder med, befrugter hver eneste blomst på vaniljeorkideen.
-
Høst
Når vaniljen er moden cirka 9 måneder efter befrugtning, kan Ainatwe B plukke de grønne vaniljebønner og levere sin høst på vores pick-up sted. Ainatwe B får en fair pris og bonus for vaniljen, når den er kvalitetstjekket.
-
Forædling
Vaniljen transporteres til tørringsstationen, og nu går forædlingen igang. Først skoldes vaniljen. Derefter skal vaniljen i en 3 til 4 måneders periode skiftevis tages ud i solen for at tørre og pakkes ind i tæpper for at udvikle sig.
-
Fermentering
Når vaniljen har den rette fugtighed, lægges den i kasser hvor den skal modne i 3-4 måneder. Denne langsommelige proces maksimerer vanillin-indholdet i vaniljen og dermed dens smag og kvalitet.
-
Levering til dig
Gourmet vaniljestængerne transporteres til Danmark og leveres til dig, så du kan fremtrylle lækkerier i dit køkken.